Oma sitt Bnr. 541 levert til Norled

Oma Baatbyggeri AS på Stord leverte denne uken sitt bygg nummer 541.

Oma Baatbyggeri AS og Norled AS signerte kontrakt for tre 39 meter lange passasjer-katamaraner med kapasitet for 296 passasjerer i 2018.

«Fjorddronningen», den første av de tre søsterskipene, ble levert til Norled AS 15 oktober og fartøyet skal settes i drift fra 1. januar 2020. De øvrige to fartøyene skal leveres henholdsvis i desember 2019 og i mars 2020.

Båtene skal settes i passasjertrafikk i Troms i ruta mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad.

Båttypen er en videreutvikling av de anerkjente Oma Passasjerkatamaranene som verftet har levert mange av til forskjellige norske rederier.

Dette nybygget har en utforming og er utrustet med fremdrifts maskineri som vil gi ytterlig reduksjon i energi forbruk. Med dette nybygget bekrefter Oma Baatbyggeri sin ledende posisjon når det gjelder lavt brennolje forbruk, lav støy og høy passasjerkomfort.

Universell utforming kombinert med svært gode sjøegenskaper, ivaretar komforten for passasjerene. Det er videre lagt meget godt til rette for at passasjerer med funksjonshemninger skal kunne ferdes enklest mulig ombord.

Norled styrker posisjonen som et av verdens største hurtigbåtrederier

I mai 2018 ble det klart at Norled vant den store anbudskontrakten for hurtigbåtforbindelsen mellom Harstad og Tromsø fra 2020 til 2030. Med dette befester Norled posisjonen som det klart største hurtigbåtselskapet i Norge. Samtidig er Norled nå verdens femte største hurtigbåtoperatør, og den aktøren som driver mye av teknologiutviklingen innen bransjen. Selskapet er også ledende innenfor fjordturisme og ser et stort potensial for ytterligere utvikling av turismesektoren i Nord-Norge.

– Vår ambisjon er å være en pådriver for ny og miljøvennlig teknologi, sier viseadministrerende direktør Lars Jacob Engelsen. Samarbeidet innenfor det maritime teknologiclusteret i Norge er helt spesielt, og ligner på mange måter på de fremste teknologimiljøene man finner verden, med høy tillit og høy fleksibilitet på samme tid.

– Vi har jobbet tett med Oma Baatbyggeri i mange år, og vet at de bygger fartøy som er solide, topp moderne og gir gode reiseopplevelser.